Auto Finesse Ultra Glaze

Auto Finesse Ultra Glaze

150.00kn

 

Ultra Glaze 500 ml – neabrazivni glaze, obogaćen akrilnim polymerima, dizajniran je kako bi poboljšao sjaj vašeg laka i u isto vrijeme smanjio vidljivost manjih oštećenja i swirl-ova.

 

◘ Nabrazivni glaze
◘ Pruža izuzetan sjaj
◘ Smanjuje vidljivost manjih oštećenja i swirl-ova

Stanje: Na zalihi SKU: 3002 Kategorija: Marka:
  • Opis
  • Recenzije (0)
  • Upute za upotrebu

Opis

Može se nanositi ručnim aplikacijama ili uspomoć mašine za poliranje. Što god izaberete za aplikaciju, dobiti ćete veću vidljivost metalik čestica u laku, dublje boje će dobiti dublji sjaj, a svjetle boje će poprimiti “wet look”.

Maskira swirlove i manje matirane površine, izvrstan za pripremu automobila za prodaju.

Recenzije

Još nema recenzija.


Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Upute za upotrebu:

Ručna aplikacija:
1. Preporučamo korištenje krpe od mikrofibre ili spužvastog aplikatora. Nanesite malu količinu glaze-a (odprilike kao 50 lipa) na aplikator i nanosite glaze na lak uz lagani pritisak dok pasta ne postane nevidljiva i spremna za brisanje. Možete koristiti kružne ili linearne pokrete, uz oprez da se kružnim pokretima ne naprave swirlovi.
2. Za najbolje rezultate radite manje komade panela (npr. 30x30cm) odjednom i ostavite proizvod da se formira nekoliko minuta prije nego što ga obrišete sa krpom od mikrofibre .
3. Za najbolje rezultate poliranja preporučamo srednji applicator , a za najbolje rezultate kod finiša preporučamo mekši aplikator.

Aplikacija sa Dual Action mašinom za poliranje:

1. Za aplikaciju Ultra Glaze-a sa DA mašinom preporučamo korištenje pad-a za poliranje i finiširanje. Za maksimalni efekt prilikom poliranja preporučamo srednji polish pad , a za izvanredne rezultate kod finiširanja jedan od finiš pad-ova .
2. Na sami pad nanesite 2-3 zrna paste (veličine graška) i razmažite po panelu (preporuka 30x30cm odjednom) koristeći najmanju brzinu.
3. Kada ste razmazali proizvod, povećajte brzinu na srednje okretaje (odprilike 3500 OPMa) i prelazite po panelu tako da svakim idućim pokretom pokrijete 50% prošlog (overlap) i tako nastavite dok proizvod u potpunosti ne postane proziran.
4. Kada je proizvod postao proziran, smanjite brzinu mašine na najmanju razinu i smanjite pritisak na mašinu te napravite još jedan prelaz po panelu.

Ostavite pastu nekoliko minuta, a zatim je obrišite (buffing) krpom od mikrofibre.

Aplikacija rotacijskom mašinom za poliranje:

1. Za aplikaciju Ultra Glaze-a sa rotary mašinom preporučamo korištenje pad-a za poliranje i finiširanje. Za maksimalni efekt prilikom poliranja preporučamo srednji polish pad , a za izvanredne rezultate kod finiširanja jedan od finiš pad-ova
2. Na sami pad nanesite 2-3 zrna glazea (veličine graška) i razmažite po panelu (preporuka 30x30cm odjednom) koristeći najmanju brzinu.
3. Kada ste razmazali proizvod, povećajte brzinu na srednje okretaje (odprilike 1000 RPMa) i prelazite po panelu tako da svakim idućim pokretom pokrijete 50% prošlog (overlap) i tako nastavite dok proizvod u potpunosti ne postane proziran.
4. Kada je proizvod postao proziran, smanjite brzinu mašine na najmanju brzinu i smanjite pritisak na mašinu te napravite još jedan prelaz po panelu (section pass).
5. Ostavite glaze nekoliko minuta, a zatim je obrišite (buffing) krpom od mikrofibre.