Mjerač debljine laka

Mjerač debljine laka

650.00kn

Mjerenje debljine laka na metalnim površinama je izrazito bitna stavka prije radova brušenja i poliranja vozila. Naravno, inspekcije prije kupnje vozila su još jedna stvar koju ovakvi mjerači rade izvrsno.

◘ Mjerenje na Fe/Al
◘ Raspon od 0 – 1100 μm
◘ Sonda na kablu

Stanje: Na zalihi SKU: 00480 Kategorije: ,
  • Opis
  • Dodatne informacije
  • Recenzije (0)
  • Upute za upotrebu

Opis

Mjerač debljine laka služi za mjerenje debljine lakiranih površina na čeličnim i aluminijskim površinama eksterijera vozila.
Osim što će pomoći pri inspekciji laka prije brušenja i poliranja, izvrstan će se pokazati i kao inspekcijsko sredstvo prije kupnje vozila jer će debljina laka otkriti da li je vozilo naknadno lakirano.

Kupujete li vozilo, ovaj alat je svakako dobro imati uz sebe jer ćete vrlo lako eliminirati vozila koja imaju previše laka što znači da su njima izvođeni opsežni radovi.
Također, brušenje i poliranje bez ovog alata može biti opasno jer današnja vozila imaju sve tanji lak što može dovesti do pregrijavanja i “probijanja” laka što ćemo lako spriječiti mjerenjem te površine koje su pretanke jednostavno zaobići kod brušenja.

Raspon mjerenja je od 0 – 1100μm (mikrona). Normalna količina nanosa je od 70 (Mazda) do 150 (npr. dio BMW game) μm.
Valja računati da uređaj mjeri kompletan nanos, što uključuje i bazu i lak te ćemo kod 100μm imati (u grubo) 50 – 50, ali ćemo polirati samo lak te ćemo stanjivati tu komponentu što znači da (ako skinemo npr. 20μm) to ne znači 40 – 40μm već 50-30μm.

Mjerenje u odnosu na referentnu točku
Pomoću ove funkcije možemo mjeriti u odnosu na odabranu točku. Ova je funkcija korisna prilikom uspoređivanja nekoliko ispitnih područja u automobilu. Na primjer, odabiremo referentnu točku na lijevim ulaznim vratima, a zatim mjerimo na drugim dijelovima automobila. Na taj način, kod mjerenja, na primjer, na krovu dobivamo rezultat od -10 m, što znači da krov ima sloj laka tanji za 10 mikrona od lijevih ulaznih vrata. Referentna točka se ne briše kad se mjerač isključi.
Osim toga, ova se funkcija koristi za programiranje mjerenja drugih podloga (drugih metala). Postaviti referentnu točku na čistom metalu i nakon odabira opcije u izborniku “Ref”, moći će se mjeriti na tom metalu. Mjerenje i sve funkcije prikazane su na LCD zaslonu.

Osnovne značajke uređaja:
mjerenje na čeliku, pocinčanom limu i aluminijskom limu;
sonda na kabelu;
memorija za 100 mjerenja;
indikator stanja baterije;
mjerenje u odnosu na referentnu točku;
rezolucija mjerenja: 10 μm ili 1 μm (može se namjestiti u meniju)
Raspon mjerenja (debljina laka) 0μm do 1100μm ;
Umjeravanje mjerača – kalibracijska pločica je uključena;
pozadinsko osvjetljenje LCD zaslona;
automatsko isključivanje mjerača nakon dugog razdoblja neaktivnosti;
polikarbonatna tipkovnica;
napajanje: 9V alkalna baterija;
24-mjeseci jamstvo ;
2 jezika: poljski, engleski.

Dodatne informacije

Težina 328 g

Recenzije

Još nema recenzija.


Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

  1. Uređaj kalibrirati kalibracijskim blokom.
  2. Nasloniti na metalnu površinu te očitati rezultat.