SWISSTRAX

Dragi kupci i klijenti, s ponosom smo postali ovlašteni uvoznik i zastupnik Swisstrax podnih obloga za područje Republike Hrvatske!

U PH Detailing d.o.o., Swisstrax podne obloge i sami koristimo već nekoliko godina, a naši prostori ukupno broje gotovo 500m2 Swisstrax podnih obloga. Nakon izrazito pozitivnih iskustava u našem starom prostoru, i novu PH Detailing PHalu odlučili smo popločiti sa Swisstraxima te je rezultat fantastičan. Prostor u svakom trenutku izgleda uredno i moderno, a održavanje i čišćenje je jednostavno.

Kako bismo za početak odgovorili na nekoliko bitnih pitanja napisali smo par crtica objašnjenja o čemu je točno riječ i o prednostima ovakvog koncepta koji je u svijetu široko prihvaćen.

1. Swisstrax 

Švicarska kompanija čiji je vlasnik preselio proizvodnju u SAD, Kaliforniju. Francuska kompanija Decogarage.fr 2014. pokreće proizvodnju u Francuskoj pod licencom iz SAD-a. Jedina dva proizvodna pogona u svijetu su u SAD-u i u Francuskoj. Swisstrax se ne proizvodi u Kini.

2. Što su Swisstrax podne obloge?

Riječ je o podnim oblogama napravljenima od polipropilena najveće čistoće i kvalitete, proizvedenog u Francuskoj. Polipropilen je kolokvijalno poznat kao termoplastika. Podne obloge su izrazito čvrste, otporne na sve kemikalije i djelovanja, a kao primjer na njih se bez problema može postaviti i dvostupna dizalica.

3. Koje vrste Swisstrax podnih obloga postoje?

Postoji velik broj obloga, ali se općenito dijele na četiri vrste:

  • Ribtrax koji predstavlja glavnu i najčešću pločicu. Perforirana je (rupičasta) i kroz sebe propušta prašinu, tekućine i nečistoću pa je pod vizualno uvijek čist. Pod se lako čisti jer Ribtraxov dizajn dopušta ispiranje zbog donjeg dijela koji kanalizira vodu kroz sebe. Ribtrax je prirodno “rebrasta” pločica radi boljeg trenja kod mokrih radova.
  • Ribtrax Smooth/Smoothtrax je pločica vizualno slična običnom Ribtraxu uz razliku što je njena površina glatka. Također je rupičasta.
  • Diamondtrax je pločica potpuno zatvorene strukture, izgledom simulirajući industrijske i metalne podove.
  • Vyniltrax je najatraktivnija pločica jer svojim izgledom može imitirati drveni pod što je vrlo zgodno za showroom, kutak za odmor u radioni i sl.
  • Dodaci poput kuteva, adaptera, pregiba i sl.

4. Jesu li otporne na mehaničke udarce? Koliko traju?

Apsolutno! Debljina pločice je 1.8cm, a otpornost je 365kg/cm2 što znači da na Swisstrax podne obloge možemo postaviti i dizalice poput popularnih dvostupnih dizalica.
Također, Swisstrax podne obloge u svojoj formuli izrade imaju ubrizgano protuklizno sredstvo, dok ga konkurencija samo našprica preko obloge zbog čega se brzo potroši.

5. Dimenzije?

Dimenzije svih pločica su 40x40cm, debljina je 1.8cm u prosjeku. Za 1m2 treba 6.25 komada podnih obloga. Pločice se međusobno mogu spajati bez ograničenja i bez obzira na vrstu pločice.

6. Cijena?

  • Ribtrax 8.63 € (65 kn)/pločica
  • Ribtrax Smooth 8.63 € (65 kn)/pločica
  • Diamondtrax 9.95 € (75 kn)/pločica
  • Vyniltrax 11.28 € (85 kn)/pločica
  • 1m2 = ovisno o željama, ali ako ugrađujemo samo Ribtrax onda je to 53.89 € (406 kn)/m2. Cijena raste kako kombiniramo skuplje pločice.

7. Skupo je… Skuplje od epoxy poda.

Swisstrax je roba koju neće kupiti bilotko, međutim ima svoje velike prednosti. Osim vizualnog uljepšavanja prostora, Swisstrax se može postaviti na bilokakvu tvrdu površinu kojoj će dati novu dimenziju izgleda, zbog svoje jednostavnosti može ih instalirati bilotko, a same pločice imaju 15 godina garancije.

Mogućnosti uređenja su praktički neograničene, a sama modularnost i prenosivost, možete pločice postaviti ujutro i nakon događaja ih pospremiti i koristiti na drugom događaju i drugoj lokaciji, daje novo značenje riječi “radni prostor”.

Swisstrax se nalazi u autosalonima, radionicama, garažama, sajmovima, zrakoplovnim hangarima, i sl.

S obzirom na velike probleme kakve nose epoxy premazi i podovi, Swisstrax nudi rješenje koje garantirano neće stvarati probleme zbog zarobljene vlage, pucanja, lomljenja, i sl. kakvi dolaze s epoxy podovima.

Na raznim azijskim stranicama pronaći ćete "povoljne" kopije Swisstrax podnih obloga koje kvalitetom nisu ni blizu originalnom Swisstraxu, a u što se možete uvjeriti već na prvi dodir u našim prostorijama gdje Vam možemo uživo prezentirati razliku između kopije i originalne podne obloge.

8. Gdje se može uživo pogledati?

Uzorci, oblici i izračun + dizajn za prostorije će se moći provjeriti i napraviti u našem dućanu u Ul. Resnik I 60, 10 000 Zagreb. Također, PH Detailing PHala je popločena Swisstrax podnim oblogama što možete vidjeti na slikama na vrhu ove stranice.

9. Kako kupiti?

Radi specifičnosti dizajna i količine, podne obloge se kupuju na način da kupac daje zahtjev s dimenzijama prostora i željama oko boja i vrste obloge, nakon čega izrađujemo projekt i šaljemo na odobrenje. Cijeli proces traje svega nekoliko sati.

10. Dizajn prostora?

Besplatno ćemo izraditi prostorni plan i ponuditi više idejnih rješenja, pošaljite nam dimenzije i želje i možemo Vam dizajnirati prostor i izračunati točnu cijenu. Dizajn i plan ne koštaju dodatno te su uključeni u cijenu podnih obloga.

11. Odakle dolaze podne obloge koje naručim?

Podne obloge dolaze iz jedine ovlaštene tvornice unutar EU, koja se nalazi u Francuskoj, te je ona glavni zastupnik za Swisstrax podne obloge za područje Europske Unije. Za više informacija posjetite www.swisstrax-europe.com