Eksterijer

Pranje – dual bucket metoda

194-atomiza-grit-guardOvaj korak, odnosno metoda, predstavlja najvažniji korak u prvim detailing koracima.
Kao što ime govori, postoje dvije kante (možemo uključiti i treću za kotače) od kojih je jedna rinse (ispiranje), a druga je wash (pranje). Zašto dvije kante? Zato što nećemo prljave rukavice/spužve ispirati u kanti u kojoj je šampon i čista voda, jer cijeli smisao detailinga je briga oko površina i eliminacija mogućnosti oštećenja tih površina.
Na dnu svake kante će se nalaziti grit guard, možemo to nazvati i dvostrukim dnom, plastične pregrade koje će spriječiti podizanje nečistoće unutar same kante i zadržati će svu nečistoću na dnu.
Kako se koriste te kante?
U jednu ćemo staviti samo čistu vodu, a u drugu ćemo staviti šampon i vodu. Prva, rinse, kanta služi za ispiranje rukavice nakon čišćenja, i tek nakon ispiranja ćemo tu istu rukavicu staviti u čistu, wash, kantu. – U ponudi imamo grit guard-ove  koji se mogu prilagoditi velikoj većini kanti koje imate u svojim domovima.

Što će Vam trebati?

– Dvije kante sa pripadajućim grit guard-om
– Šampon poput Angelwax Superior Shampoo ili FX Protect Nano Shampoo
– Dvije rukavice poput FX Protect Premium Wash Mitt
– Kistovi poput Soft99 Exterior Brush

Proces:

1. Postavite grit guardove u kante, jednu kantu (rinse) napunite samo sa vodom, u drugu kantu stavite šampon (wash) te ju zatim napunite vodom. Naravno, ukoliko imate mogućnosti stavite mlaku vodu.
2. Prije korištenja, isperite rukavice pod mlazom vode.
3. Nakon što ste umočili rukavicu u kantu sa šamponom, wash bucket, pređite preko elementa koji želite očistiti. Uvijek čistite vozilo od krova prema dnu. Preporuka je da nakon svakog elementa rukavicu isperete u rinse kanti na način da ćete je nekoliko puta protrljati po grit guardu, a tek onda ju ponovno umočiti u wash kantu.
4. Glavnu rukavicu koristite do srednjih lajsni na vratima, ne oko kotača i na mjestima koja su bila izložena blatu. Za ispiranje takvih mjesta, prvo ih isperite sa drugom rukavicom, ili spužvom, a tek onda ta mjesta operite sa glavnom rukavicom. Pomoćnu rukavicu/spužvu koristite samo za ta mjesta, ispirite ju puno češće nego glavnu rukavicu.
5. Kistom, i bočicom u koju ćete staviti šampon iz kante, isperite teško dostupna mjesta poput emblema, rubova oko retroviza, zaštitnih guma oko stakala, itd.

Tips&tricks –> Dodavanje treće kante u proces, wheel bucket, pokriti ćete kompletan eksterijer. Kotači kao vjerojatno naprljaviji dio vozila zahtjevaju posebnu brigu, a zasigurno ne želite metalne čestice i nečistoću kasnije nanositi po laku.