Detailing projekti, Novosti

Rimac Nevera

Rimac Nevera – hyperautomobil hrvatskog DNK…

Rimac Nevera… Odakle uopće početi? Od jedne male garaže i električne kockice do najbržeg cestovnog automobila na svijetu. Mate Rimac stvorio je Rimac Automobili iz ničega, uz puno ljubavi, volje i želje. Prolazile su godine, a vrijedni Rimac team napredovao je od Concept_Onea koji je postao naširoko poznat kada ga Richard Hammond nije uspio ukrotiti te s njime odletio sa ceste, do novog automobila koji ruši granice mogućnosti, da ne kažemo i fizike. Ime je snažno odjeknulo, a stvorena je – Rimac Nevera.

Nevera je prepuna tehnoloških rješenja koja joj zasluženo osiguravaju epitet najbržeg cestovnog vozila. R-AWTV (engl. Rimac-AllIntelligent Wheel Torque Vectoring) brine se  za kontrolu pogona svakog kotača posebno, a sustav mjeri događanja i preko 100 puta u sekundi. Monocoque šasija osiguava čvrstoću i otpornost na uvijanja, a 1.4 MW snage iz baterije preračunava se u 1914 konjskih snaga te zapanjujućih 2360 nm okretnog momenta koji Neveru lansiraju do 100km/h za samo 1.97 sekundi, a 402m prelazi sa 8.6 sekundi čime je oborila sve rekorde.

Rimac Nevera stigla nam je na blago uljepšavanje kako bismo je pripremili za izložbu, a ova impresivna ljepotica nije tražila puno ljubavi, ali ju je od nas dobila u enormnim količinama.

Prije početka rada osigurali smo sve utore za punjenje od prodora vode. S obzirom na karbon-keramičke diskove nije bilo potrebno dekontaminirati prekrasne naplatke već smo ih oprali sa šamponom, a gume očistili sa FX Protect Tire&Rubber Cleaner sredstvom za čišćenje guma. Pretpranje je obavljeno sa izvrsnim FX Protect Active Foam-om uz naš PHD Foam Lance.

Nastavili smo korake pranja te smo Neveru oprali sa FX Protect Nano Shampoo uz pomoć FX Protect Premium Wash mitt rukavice od mikrofibre, te PHD Chenille Wiggle Mitt za donje dijelove vozila. Za sušenje se pobrinuo ultra mekani Ewocar Drying Towel.

S obzirom da je Nevera u vrlo dobrom stanju odradili smo jednoslojno, tzv. one-step, poliranje sa Angelwax Regenerate srednjom pastom te sa PHD Hex Yellow Polish Pad izvrsnom spužvom za one-step poliranja.
Kako bismo dodatno zasjajili sve površine na Neveru smo aplicirali Zymol Concourse prirodni vosak iz privatne kolekcije kolege detailera kojem se ovim putem zahvaljujemo.
Gume smo namazali sa FX Protect Tire & Rubber Protectionom uz pomoć FX Protect Tire Applicatora.

Zbog aktivnog upravljanja aerodinamikom Nevera ima nekoliko pomičnih površina koje smo tokom rada prilagođavali položaju koji nam odgovara za pristup sa mašinom za poliranje.