Eksterijer

Sušenje

Sušenje je proces koji se treba shvatiti vrlo ozbiljno, jer sav prijašnji trud može biti uzaludan ukoliko se voda osuši na površini i ostavi mrlje, a i prilikom sušenja vozila se, što zbog neznanja, a što zbog nemara, mogu nanijet oštećenja koja će kasnije biti potrebno ispraviti poliranjem.

Što će Vam trebati?

1. Ručnici od mikrofibre za sušenje. Zaboravite jelenje kože i slične krpe, cilj nam je osušiti vozilo brzo i efikasno, uz što manju mogućnost oštećenja površine. U ponudi imamo nekoliko ručnika, a predvodnik ponude je luksuzni Feck’s Philosophy Professor Plush.
2. Quick Detailer poput Sonax Brilliant Shine Detailer ili Angelwax QED  sprej kao pomoć pri sušenju.
3. Ukoliko imate mogućnosti – komprimirani zrak.

Proces:

1. Kao pomoć pri sušenju ćemo koristiti neki od quick detailer sprejeva jer će oni zbog svojeg hidrofobnog efekta pomoći otjerati vodu sa površine. Prije polaganja ručnika na površinu, našpricajte površinu sa quick detailerom.
2.Ručnik za sušenje ćemo rastegnuti preko horizontalnih površina poput krova i haube, i potezanjem prema sebi sušiti površinu. Kod vertikalnih površina poput vrata, sušiti ćemo na druge načine jer ne želimo da nam ručnik dotakne pod i pokupi svu nečistoću s njega.
3. Ukoliko imate mogućnosti koristiti komprimirani zrak, ispušite sve rupe, zazore i pregibe te osušite.
4.Ručnik treba redovito sušiti na način da ga se nekoliko puta presavine i pritisne kao da vežete čvor.

Tips&tricks –> Jedan od kriterija kvalitete ručnika od mikrofibre za sušenje je GSM (Gram per square meter), gram po kvadratnom metru. Jedan od najboljih ručnika za sušenje je Feck’s Philosophy Professor Plush koji ima fantastičnih 1200 GSM-a što će Vam osigurati sigurno i brzo sušenje svih površina uz veliku dugotrajnost samog ručnika.